Shopping cart
Winkelwagen is leeg

Q: Hoe effectief is de decontaminatie ?

A: Er is al een jarenlange ervaring in de produkten die we gebruiken voor de decontaminatie. Onze produkten worden ook gebruikt in ziekenhuizen en ambulances om ruimtes te ontsmetten. Door het gebruik van een mist worden alle uithoeken van uw onderneming ontsmet zonder residu.

 

Q: Hoe lang duurt zo'n decontaminatie ?

A: Een volledige cyclus hangt af van de totale oppervlakte die moet gedecontamineerd worden. Reken op ongeveer een uurtje per ruimte tot 100m2. In deze tijd doen we een reiniging van de contactoppervlakken met een ontsmettingsmiddel en verneveling we ons produkt. Dit moet even inwerken en daarna volgt nog een manuele nabehandeling. De ramen worden opengezet om de ruimte te verluchten en de ruimte is hierna terug bruikbaar.

 

Q: Hoe hoog mag de ruimte zijn ?

A: Alles moet van de begane grond bereikbaar zijn. Daarom wordt een maximale hoogte van 3m vooropgesteld. Sowieso zullen de meeste ziektekiemen en virussen zich niet hoger bevinden dan ooghoogte. Hierboven vindt er namelijk weinig of geen overdracht plaats. Is de ruimte toch hoger, laat het ons weten. We kijken dan samen hoe we je het best kunnen helpen.

 

Q: Hoe frequent moet mijn zaak gedecontamineerd worden ?

A: Hoe meer mensen er in je zaak komen, hoe groter de kans dat ziektekiemen onderling worden doorgegeven en op oppervlakten achterblijven. Eens gedecontamineerd is de ruimte volledig ontsmet. Hoe meer aandacht voor hygiëne, hoe langer de ruimte "veilig" blijft. Vandaar de noodzaak om ook preventief te werken met ontsmettingsproducten in aanvulling op de decontaminatie. Tweemaal jaarlijks decontamineren wordt toch aanbevolen als minimum.

 

Q: Wat moet ik uit de ruimte verwijderen voordat er kan gedecontamineerd worden ?

A: Er wordt gewerkt met een hele fijne nevel. Poreuze materialen, zoals bv. papier, laat je best niet liggen. Alles wat eetbaar is, zoals bv. groenten en fruit, en waar onze nevel rechtstreeks op het voedsel kan vallen worden best afgedekt met een folie of een doek. Elektronische toestellen vormen geen probleem.

 

Q: Wat met de inhoud van kasten en schuiven ?

A: Wij respecteren uiteraard uw privacy en komen daarom niet in kasten of schuiven. Indien je het raadzaam vindt om deze ook te ontsmetten dan kan je dit eenvoudig doen met de meegeleverde doekjes of spray.

 

Q: Mogen wij de ontsmettingsprodukten (gel/spray/doekjes) doorverkopen ?

A: Willen we de virussen klein krijgen, dan is het van belang dat iedereen meehelpt. Indien jij kan helpen om anderen te helpen in de strijd tegen oa COVID-19, dan winnen we allemaam. Dus moedigen uiteraard de verspreiding van de ontsmettingsproducten graag aan. Dit uiteraard binnen de mogelijkheden van beschikbaarheid.